Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

095 7020 877
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Još jednom se ove subote pokazalo da je čakovečki Macanov dom premali za sve mlade zaljubljenike u gimnastiku. Macan kup, tradicionalno gimnastičko natjecanje provodi se tri desetljeća za članove čakovečkog gimnastičkog kluba u spomen na velikog čakovečkog sportskog djelatnika Marijana Zadravca Macana.

Macan kup 9

Macan kup 9

Sudionici su mahom djeca kojima je to prvo natjecanje, svojevrsna odskočna daska za ulazak u natjecateljski sustav. Macan kup je otvorio sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba, dopredsjednik Gimnastičkog saveza Hrvatske i član Nacionalnog vijeća za sport Mario Vukoja koji je izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljenih mladih gimnastičara i njihovih roditelja.

– Vi ste za nas svi pobjednici jer se bavite sportom i vjerujem da među vama imamo buduće olimpijke i olimpijce. Stoga smo odlučili da sve vas koji se bavite sportom i dolazite na natjecanja nagradimo zlatnom medaljom, a najbolje s dodatnim nagradama – izjavio je tom prilikom Vukoja dodavši kako je ovo prvi, ali ne i zadnji Macan kup s partnerima.

Naime, novost ovogodišnjeg kupa je proširenje na klubove s kojima se rade zajednički projekti: GK Vinica, GK Sračinec i GK Macan Nedelišće. Vukoja je izrazio uvjerenje da će sljedeći Macan kup biti u još većem sastavu i novoj dvorani u Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

– Sve pravne predradnje poput ugovora i nabave su pri kraju te se očekuje otvorenje sportskog balona s umjetnom podlogom krajem srpnja, a otvorenje gimnastičke dvorane sredinom rujna, dok krajem godine očekujemo adaptaciju Macanovog doma u Centar izvrsnosti za djecu do sedam godina starosti – najavio je sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Vrhunsku organizaciju u kojoj je svaki kotačić bio na svom mjestu okrunio je ambasador Europske regije sporta 2022. i najbolji međimurski sportaš Filip Ude koji je dodjeljivao nagrade za najbolje sudionike

Macan kup 9    Macan kup 9

Macan kup 9    Macan kup 9

Macan kup 9    Macan kup 9

– Iako rezultati nisu bili u prvom planu jer se natjecanje vodilo olimpijskim motom, ‘važno je sudjelovati’, ipak su domaćini uzeli primat u svima kategorijama. Čakovčani su tako osvojili sedam zlata u pojedinačnoj i pet u ekipnoj konkurenciji. Pred „Macanovcima“ je zgusnuti raspored u kojem ih očekuje Festival sporta – Čakovec živi sport 26. svibnja, Najduža špaga 28. svibnja, Gimnastička zvjezdica 11. lipnja, Family park 22. lipnja, Mini sportsko ljeto u lipnju i srpnju te kampovi bicikliranja, parkoura i rolanja.

S natjecanja 1. kola kvalifikacija regije Sjever za Kup i Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu, koje je u subotu 30. travnja održano u SGC Aton u Nedelišću, Gimnastički klub 'Marijan Zadravec Macan' vratio se sa sedam pojedinačnih i ekipnih medalja.

Skupština Međimurske županije, na sjednici 14. travnja, donijela je odluku da je upravo naš klub dobitnik Nagrade "Zrinski" za 2021. godinu i to za postignute istaknute rezultate u stručnom i pedagoškom djelovanju, odgoju i osposobljavanju sportaša te za izuzetne rezultate u organizaciji i razvitku sportske rekreacije i gimnastike.

Nagrada Zrinski povelja tekst

Nagradu je na svečanoj dodjeli primio predsjednik kluba Željko Jakopec, a zainteresiranim medijima prokomentirao dopredsjednik i sportski direktor kluba Mario Vukoja:

"S obzirom na to da su naši programi jedinstveni i verificirani i većina roditelja i djece zna za nas, ova nagrada će nas, koji njegujemo Macanove vrijednosti već desetljećima, dodatno motivirati da se još više potrudimo i da djeca budu još zadovoljnija. Naša dvorana nije velika, ali ima mjesta za sve. U toj dvorani nema šefova i u njoj uvijek vrijedi pravilo: „Svi za jednog, jedan za sve“. Ovu ekipu i trenere krasi činjenica da volimo sport i da nikad nećemo odustati od onoga što je promovirao i Macan, a to je: Družite se, uživajte u sportu i budite prijatelji!"

Filip Ude se plasirao u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Bakuu, posljednjem kvalifikacijskom turniru za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu. Novim odličnim rezultatom, nakon osvojenog zlata na Svjetskom kupu u Cottbusu i s 9. mjestom u Cairu, sada će samo dodatno potvrditi plasman na SP.

Od Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan naviknuli smo i na vrhunske sportske rezultate i na vrhunsku organizaciju brojnih evenata. Posljednji u nizu događaja kojeg su organizirali čakovečki gimnastičari bio je na njihovoj uobičajenoj visokoj razini.

U organizaciji gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, od 12. – 23.7. održali su se prvi sportski kampovi za djecu predškolske dobi pod nazivom“ Mini sportsko ljeto“. 

Utjecaj pandemije na psihofizičko zdravlje mlađe populacije jako dobro znaju u našem najpoznatijem gimnastičkom klubu. Nedostatak kretanja, pretilost i slab imunitet samo su neke od njenih posljedica.

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzalna sportska igraonica i škola, baby gym i gimnastika za odrasle.

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
095 7020 877
info@gimnastika-cakovec.hr
Podružnica Nedelišće
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
095 7020 877
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter