Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

095 7020 877
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Sjednicom Skupštine održanoj u petak Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan obilježio je 25 godina djelovanja pod sadašnjim nazivom. Kako je u uvodnom obraćanju u NGC Aton u Nedelišću okupljenima objasnio predsjednik kluba Željko Jakopec riječ o jednom od najuspješnijih međimurskih, ali i hrvatskih sportskih klubova čiji počeci sežu u 1920.

Naime, tada je osnovano Sokolsko društvo Čakovec, a izgradnja Sokolskog doma 15 godina kasnije (danas Macanov dom) omogućila je sve intenzivniji razvoj gimnastike. U spomen na heroja Domovinskog rata i tragično preminulog branitelja i trenera koji je odgojio brojne generacije gimnastičara klub 1992. godine mijenja ime u Marijan Zadravec Macan.

Jakopec je naglasio kako pod tim imenom klub i njegovi vježbači postižu najveće uspjehe i prenose ime Čakovca, Međimurja i Hrvatske širom svijeta. „U vitrinama kluba su uz brojna nacionalna odličja i pehare, europske, svjetske i olimpijske medalje te brojni osvojeni Svjetski kupovi“, istaknuo je.

25 godina macana 2017 text 01

Govoreći o velikoj gimnastičkoj obitelji koja broji 450 članova rekao je da uz matičnu dvoranu u Čakovcu dio njih trenira u NGC Aton. Naglasak je da kroz razne specifične programe male škole gimnastike i univerzalne sportske igraonice, selekcije, treninge gimnastičara kadetske, juniorske i seniorske kategorije, prođe što više djece, stvaranjem navike da svoje slobodno vrijeme koriste organizirano u tjelesnoj aktivnosti koja preventivno djeluje na zaštitu i unapređenje zdravlja.

U klubu trenutno radi 11 trenera od čega je njih osam stalno zaposleno. Svi sportski uspjesi nisu prošli nezapamćeno pa članovi kluba redovito osvajaju titule sportaša Čakovca i Međimurske županije, kao i druga priznanja na županijskom, ali i državnom nivou uključujući i nagradu „Franjo Bučar“.

Zahvalivši se svim predsjednicima u posljednja dva i pol desetljeća, tajniku i trenerima Jakopec je izrazio uvjerenje kako će klub nastaviti uzlaznu rezultatsku putanju te da već sada u trenažnom procesu marljivo rade nasljednici Filipa Udea, Tijane Tkalčec, Tanje Delladio i mnogih drugih. Obljetnicu su uveličali i čelni ljudi Općine Nedelišće, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Načelnik Nedelišća Darko Dania u svojoj je čestitci poručio kako se zbog gimnastičkog kluba, gimnastike i NGC Atona ime Nedelišća promiče diljem svijeta, kao i da je klub čakovečki, ali ga on i njegovi sumještani doživljavaju kao i općinski. Čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač hvaleći veliki broj članova, prije svega djece i mladih, istaknuo je kako se oko gimnastike složila dobra ekipa koja svaku uloženu kunu višestruko opravda.

25 godina macana 2017 text 02

Zbog toga će Grad Čakovec nastaviti i dalje pružati podršku ovom odličnom projektu, poručio je. Da je GK Marijan Zadravec Macan odličan primjer kako se mijenjajući sebe može promijeniti okolina smatra Matija Posavec. Međimurski župan je dodao kako su brojni pojedinci koji su prošli kroz ovaj klub bili svjesni tih pozitivnih promjena te da su ih prenijeli dalje u životu.

U višestrukoj ulozi, kao bivši predsjednik kluba, kao aktualni predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza te kao vlasnik Atona Stevica Tkalčec je rekao kako proteklih 20 godina koliko je u involviran u međimursku gimnastičku priču, nakon svih dobrih i loših iskustava rezultati su potvrdili da je sve imalo smisla.

Sjednici je također prisustvovao najstariji međimurski gimnastičar, 95-godišnji Josip Črep kojeg je čekalo mjesto u prvom redu pokraj Filipa Udea. Na svečanosti su podijeljena priznanja i zahvalnice prijateljima i podupirateljima kluba za doprinos razvoju gimnastike u našem kraju.

PRIZNANJE ZA PRUŽENU POTPORU RAZVOJA SPORTSKE GIMNASTIKE
Međimurska županija
Grad Čakovec
Općina Nedelišće

PRIZNANJE ZA ZNAČAJNU PODRŠKU U RAZVOJU SPORTSKE GIMNASTIKE
1. Matija Posavec
2. Stjepan Kovač
3. Darko Dania
4. Sonja i Stevo Tkalčec

ZA POSTIGNUTE VRHUNSKE REZULTATE
Filip Ude
Tijana Tkalčec
Tanja Delladio

PRIZNANJE ZA 25. GODINA RADA U KLUBU
Damir Fotak
Mario Vukoja
Marijan Vugrinčić

ZAHVALNICE ZA PRUŽENU PODRŠKU U RAZVOJU SPORTSKE GIMNASTIKE
Marina Burazer - INA
Hrvoje Matek - Erste&Steiermarkische Bank
Ivana Bratanić - Euroherc osiguranje (predsjednica Uprave)
Plinacro
Bernarda Cecelja - Bernarda (zamjena Marino Hutinec)
Maja Đurkin Međimurec - Đurkin d.o.o.
Željko Posavec - Panda
Kristina Frančić - Quadro
Nenad Hranilović - Međimurje plin
Vladimir Topolnjak - Međimurske vode
Tomica Belić - Tvornica stočne hrane
Vladimir Mesarić - Vajda
Ivan Kolarić - Tegra
Žarko Bukal - Bukal Elektronika
Zdenko Matak - Erste&Steiermarkische Bank
Predrag Mađarić - Erste&Steiermarkische Bank
Snježana Habunek - Erste&Steiermarkische Bank
Erste&Steiermarkische Bank
Rudi Marciuš - Euroherc osiguranje
Marko Kereta - Pyrus
Aton, d.o.o. Nedeliišće
Blaženka Počuća (bivša predsjednica Kluba)
Miro Peršić (bivši predsjednik Kluba)
Dražen Barić (bivši predsjednik Kluba)
Rudi Lesinger (bivši predsjednik Kluba)
Željko Jakopec (sadašnji predsjednik Kluba)

25 godina macana 2017 text 03
25 godina macana 2017 text 04
25 godina macana 2017 text 05
25 godina macana 2017 text 06
25 godina macana 2017 text 07
25 godina macana 2017 text 08

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
095 7020 877
info@gimnastika-cakovec.hr
Podružnica Nedelišće
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
095 7020 877
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter