Natjecanja

Prijave za natjecanja

Članstvo

Upravljanje sustavom

Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 500 650
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

O klubu

Tko smo?

Gimnastika u Međimurju i Čakovcu

Prvo gimnastičko društvo osnovano je u Čakovcu 1894. g. pod nazivom „Torna-egylet – gimnastičko društvo“ koje je uz gimnastičke vježbe u programu imalo i klizanje, mačevanje i kuglanje. Godine 1897. Društvo dobiva nove oblike i postaje „Sportsko društvo“. Nakon četverogodišnjeg postojanja Društvo je prestalo djelovati. Novi gimnastički klub nastao je 1920. godine kada su se čakovečki sokolaši organizirali u sokolsko društvo. Dobrovoljnim radom sokolaša, donacijama poduzeća i sufinanciranjem države 1935. g. izgrađen je Sokolski dom u Čakovcu – danas zvan „Macanov dom“.

1894 god.

„Torna-egylet – gimnastičko društvo“

Prvo gimnastičko društvo osnovano je u Čakovcu 1894. g.
1920 god.

Novi gimnastički klub

Nastao je 1920. godine kada su se čakovečki sokolaši organizirali u sokolsko društvo.
1984 god.

„Partizan“ Čakovec

Gimnastička udruga osnovana je 1984. godine pod nazivom gimnastički klub „Partizan“ Čakovec.
1996 god.

„Marijan Zadravec Macan“

Godine 1996. Klub mijenja naziv u gimnastičku udrugu „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec
2007 god.

GK „Marijan Zadravec Macan“

2007. g. promijenjen je naziv koji i danas nosi gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec.

Gimnastička udruga osnovana je 1984. godine pod nazivom gimnastički klub „Partizan“ Čakovec. Pravni je i povijesni nasljednik „Sokolskog društva“. Promjena naziva u gimnastički klub „Zadravec Marijan - Macan“ Čakovec izvršena je 1992. godine. Godine 1996. Klub mijenja naziv u gimnastičku udrugu „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec, a 2007. g. promijenjen je naziv koji i danas nosi gimnastički klub „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec.

O nama

Kao gimnastički klub već čitav niz godina nastojimo samostalnim radom omogućiti kontinuirano djelovanje, daljnje unapređenje, promociju i razvoj našeg Kluba. Međutim, postignuti vrhunski rezultati hrvatskih gimnastičara, plasman FILIPA UDEA na Olimpijske igre u Peking i London kao prvog Hrvatskog gimnastičara-olimpijca te osvajanje SREBRNE Olimpijske medalje dokaz su kvalitetnog rada koji, nažalost, zahtijeva i dodatna ulaganja u poboljšanje uvjeta rada i financiranje svih aktivnosti koje su nezaobilazni dio vrhunskog sporta.

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.

Upravo mlada, talentirana generacija međimurskih gimnastičara na čelu sa Stellom (Marijana Petrić, Sabina Hegeduš, Leon Ružić, Antonio Vuk…) doprinosi postizanju najvećih uspjeha Hrvatske gimnastike, a uz koje se sada razvija nova generacija mladih gimnastičara koji su svojim dosadašnjim rezultatima također dokazali svoju vrhunsku kvalitetu.

O samoj kvaliteti hrvatskih gimnastičara govori i podatak o osvojenih više od 50 medalja na raznim natjecanjima u prošlom olimpijskom ciklusu (od čega je više od 30% zlatnih).

Budući da je pred nama novi olimpijski ciklus u kojem je potrebno što kvalitetnije pripremiti naše potencijalne olimpijce za nastup – prvo na kvalifikacijama za Olimpijske igre, a potom, nadamo se, i za sam nastup na Olimpijskim igrama, daljnji razvoj gimnastičkih programa zahtijeva dodatna sredstva za financiranje priprema i gimnastičke opreme, koje, nažalost, nije moguće u cijelosti financirati sredstvima Kluba.

Osim toga, tijekom cijelog ciklusa održava se čitav niz međunarodnih natjecanja, Svjetskih kupova kao i predolimpijski turnir na kojima će sudjelovati naši gimnastičari za koje je neophodno osigurati sredstva kojima bi se omogućili takvi nastupi, a u konačnici i sam nastup naših gimnastičara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. god. te u Tokyo 2020. g.

U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Teška financijska situacija dovela je Klub u dosta tešku situaciju te samo zahvaljujući strpljivim dobavljačima, koji ne žele blokirati račun Kluba, situacija nije još i gora.

Ukoliko želimo projekt „Do Ria zajedno“ uspješno privesti kraju, potrebna su nam sredstva kojima bismo mogli nesmetano realizirati projekt „Zajedno do Ria“ te projekt „Idemo i na OI u Tokyo 2020.“

Naše ambicije temelje se na realnim pretpostavkama i možemo se pohvaliti da smo do sada , sve zacrtane planove,programe i projekte uspjeli realizirati.

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 821 990
info@sgc-aton.hr

Blic vijesti

30
Kol2017

Upisi u novu sezonu...

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

29
Pro2017

25 GODINA MACANA Vel...

Sjednicom Skupštine održanoj u petak Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan obilježio je 25 godina...

14
Sij2018

GYMSKI TEAM Macan na...

Najbrojniji međimurski sportski kolektiv Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan osim po brojnim gim...

10
Velj2018

Maškare u Atonu

No, ovog ponedjeljka (5. veljače) Aton je doživio  jednu potpuno drugačiju, živopisnu i veselu...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter