Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 311 078
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Mnogi drugi sportovi proljeće dočekuju kao kraj sezone, ali u gimnastici je stvar suprotna. I u 2018. očekuje nas pregršt gimnastičkih uzbuđenja, a kojih sve najavljeno je na današnjoj (četvrtak 19. travnja) konferenciji za medije našeg najuspješnijeg gimnastičkog kolektiva, Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. Sportski direktor kluba Mario Vukoja prvo je najavio tradicionalno izdanje VIII. Aton kupa koji će biti održan već u subotu 21. travnja. "Natjecanje je zamišljeno da omogući mladim gimnastičarkama i gimnastičarima,  koji inače ne sudjeluju na službenim gimnastičkim natjecanjima osjetiti draž pravih gimnastičkih uvjeta. To su mahom rekrativci, ali imat će suce, službene strunjače, sve što zahtijeva jedno službeno natjecanje" rekao je Vukoja i dodao kako se očekuje preko 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske. O početku gimnastičke sezone kazao je kako je nekim gimnastičarima ona već počela. Tu je mislio na Filipa Udea koji je nastupao na Svjetskom kupu u Dohi te na Marka Samboleca i Antonia Vuka koji su bili na Svjetskom kupu u Kijevu. Njih sada očekuje nastup krajem svibnja na Svjetskom kupu u Osijeku i prprema za Europsko prvenstvu u Glasgowu u kolovozu i Svjetsko prvenstvu u Dohi u listopadu. Na njega se nadovezao glavni trener Igor Kriajimski koji iznio plan treninga Filipa Udea. "Ude će odraditi višeboj u srpnju, nakon čega će na Europskom prvenstvu vježbati na dvije-tri sprave, a na Svjetskom samo na konju" poručio je. Za Tijanu Tkalčec je kazao kako će nastupiti na Svjetskom kupu u Osijeku jer je još uvijek konkurentna i sposobna za osvajanja medalja. O Sambolecu je rekao rekao dobro napreduje i Europsko prvenstvo će biti njegov prvi ozbiljni ispit dok Vuk vrijedno radi na preskoku i parteru. O mladoj Lei Ružić je izjavio kako ima veliku perspektivu, a najavio je i velike rezultate generacije do 8 godina. "Imamo veliki broj gimnastičara u toj dobi i uz pravi rad na treninzima sigurno će isplivati kvaliteta" poručio je Kriajimski. Osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra Filip Ude objasnio je povratak višeboju jer mu daje još jednu šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiu 2020. "Želja mi je sudjelovati na četvrtim Igrama, a nadam se kako ću u Japanu biti pravi jer mi azijska strana planeta dobro leži" izjavio je dobro raspoloženi Ude. Govoreći o hvatanju Olimpijske vize kazao je kako se ona može dobiti samo na jednom turniru, onom kvalifikacijskom u Stuttgartu 2019., te da se nada kako će tada biti najbolji.

press nova sezona 2018 text 01
press nova sezona 2018 text 02
press nova sezona 2018 text 03

U drugom dijelu konferencije za medije potpisan je ugovor o suradnji između GK Marijan Zadravec Macan i Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala i Sofskill acadamy za koju je sportski direktor čakovečkog kluba rekao kako je riječ o suradnji kojom klub koji ima preko 500 članova biti još bolji. Ravnatelj Insitituta Boris Blažinić tom prilikom istaknuo je kako posljednjih šest mjeseci radi s Filipom Udeom. "Ljudi se u posljednje vrijeme otuđuju jedni od drugih, ali od sebe samih. No, kroz sport mogu graditi bolji karakter, što prvenstveno vrijedi za mlade ljude" rekao je Blažinić i dodao kako uz pomoć sportskih uzora treba mentalnu higijenu proširiti na cijelu društvenu zajednicu. Suradnja između kluba i instituta uključivat će područja primjenjene i sportske psihologije.

press nova sezona 2018 text 04
press nova sezona 2018 text 05
press nova sezona 2018 text 06
press nova sezona 2018 text 07

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 311 078
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 373 440
gkmacan@gmail.com

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

10
Srp2018

Rekordan odaziv i na kamp iz gimnastike

13-tu godinu za redom kamp iz gimnastike provodi Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan

29
Kol2018

Upisi u novu sezonu 2018/2019 - GK MZM

Upisi u programe Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan: Mala škola i škola gimnastike, Univerzal...

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter