Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 500 650
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Marijan Zadravec Macan  - dugogodišnji vježbać i trener, po kojem je gimnastički klub i dobio ime kao i sportska dvorana Macanov dom u Čakovcu. Macan je kao pripadnik dobrovoljačke sportske postrojbe poginuo u Domovinskom ratu. 

Zahvalni gimnastičari su mu tim povodom odali počast i poslali sljedeće priopćenje:
U spomen na 26. obljetnicu smrti velikog sportaša, sportskog entuzijasta i hrvatskog domoljuba Marijana Zadravca Macan izaslanstvo čakovečkog gimnastičkog kluba koji danas nosi njegovo ime, zapalilo je na njegovom grobu svijeće i odalo dužno poštovanje čovjeku koji je zadužio ne samo Domovinu već i cijeli međimurski sport.

Tom prilikom Marijan Vugrinčić, tajnik Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ evocirao je uspomene na junaka Domovinskog rata, ali i osobu koja je postavila temelje današnjeg gimnastičkog uspjeha u Čakovcu.

- Bio je samouki gimnastičar i gimnastički trener koji je ljubav prema ovom bazičnom sportu prenio na mnoge generacije. No, bio je i svestrani sportaš koji se bavio s nekoliko sportova, a posebno je volio ronjenje. Bio je osoba uz koju su se povezivale sve aktivnosti na starom Partizanu (današnji Macanov dom) i starom čakovečkom kupalištu kojeg je održavao.

god smrti Macan 2017 text 01    god smrti Macan 2017 text 02

Tragično je stradao u 42. godini života na pakračkom ratištu kada je prilikom izvlačenja ranjenog neprijateljskog vojnika nagazio na minu - rekao je tom prigodom Vugrinčić. Na njega se nadovezao Mario Vukoja, sportski direktor GK Marijan Zadravec Macan kazavši kako je upravo on svojim angažmanom i vizijom postavio smjernice razvoja gimnastike u Čakovcu.

- Macan je na Partizanu (današnji Macanov dom) izgradio gimnastičku jamu sa spužvama, a nakon Univerzijade 1987. godine bio je ključna osoba što su se nabavile i u taj prostor smjestile gimnastičke sprave. Mislim da bi bio izrazito sretan kada bio danas vidio ogroman broj djece koja se bave gimnastikom i zbog kojih je ta ista dvorana sada pretijesna - izjavio je Vukoja.

Počast je na grobu Marijana Zadravca Macana uz  rukovodstvo, trenere i vježbače GK Marijan Zadravec Macan odao i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.

god smrti Macan 2017 text 03    god smrti Macan 2017 text 04

Marijan Zadravec Macan bio je član 54. Samostalne bojne kada je 29. listopada 1991. u akciji u Malom Banovcu zadobio teške tjelesne ozljede prilikom eksplozije mine. Od zadobivenih rana preminuo je tri tjedna kasnije, 16. studenog u Zagrebu, a uz pune vojne počasti i uz tisuće prisutnih građana sahranjen je na Čakovečkom gradskom groblju u Mihovljanu.

god smrti Macan 2017 text 05

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 821 990
info@sgc-aton.hr

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

28
Svi2018

Volonteri u parku obilježili svjetski dan nepušenja

Peta ovogodišnja aktivnost "Volontera u parku" održana je danas u čakovečkom Perivoju Zrinski u samo...

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

30
Lip2018

Posljednje ovosezonsko natjecanje - Macan kup

200-tinjak članova GK MZ Macan sudjelovalo je danas na posljednjem ovosezonskom klubskom natjecanju.

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter