Adresa

Tome Massaryka 24

E-mail

info@gimnastika-cakovec.hr

Telefon

+385 (0)40 500 650
Tome Massaryka 24, Čakovec
Tel. +385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr

Uzlet i popularnost gimnastike dokazana je još jednom minule subote (1. travnja) u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću. Preko 550 mladih gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na tradicionalnom ATON kupu koji je ove godine doživio sedmo izdanje. Natjecanje namijenjeno gimnastičkim početnicima na sjever zemlje privuklo je osim samih vježbača i tisuću vjernih pratitelja, roditelja, djedova i baka.

ATON kup 2017. otvorio je međimurski župan Matija Posavec rekavši kako su brojni sudionici ovog najmasovnijeg natjecanja u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra ATON svojim izvedbama pokazali da će se vrhunski sportski rezultati u Međimurju, ali i Hrvatskoj nastaviti i u buduće. Govoreći o uspjesima mladih međimurskih gimnastičara uputio je čestitke vodstvu Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan kazavši kako klub s pravom uživa svjetski renome, te uz masovnost i kvalitetu, iza sebe ima i rezultate koji su na ponos svima u Međimurju. Načelnik općine Nedelišće Darko Dania u svom govoru istaknuo je kako ovakvi događaji promoviraju Nedelišće, gimnastiku i cijelokupni sport.

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec prisjetio se početne ideje oko pokretanja ATON kupa prije sedam godina. Rekao je kako je prvotno bilo zamišljeno da omugući mladim gimnastičarkama i gimnastičarima, koji ne sudjeluju u službenim gimnastičkim natjecanjima koje organizira Savez, osjetiti draž mjerenja snaga sa svojim vršnjacima. Istaknuo je kako je to prvotno bilo lokalno i regionalno natjecanje s 50-tak sudionika, a danas je nacionalno s preko 550 mladih vježbača iz svih hrvatskih klubova. Tkalčec je izrazio nadu kako će upravo ATON kup, koji se održava u pravim gimnastičkim uvjetima, potaknuti nekog od vježbača da se iz rekreativnog prebaci u ozbiljno treniranje te da kasnije dobijemo jednog vrhunskog gimnastičara. Nastupalo je i 76 članova GK Marijan Zadravec Macan, a sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba Mario Vukoja nije krio oduševljenje njihovim nastupima. Vukoja je poručio kako je za njega, ali i cijeli trenerski tim, svako dijete u subotu bilo pobjednik i stoga je svako, zbog toga što su se odlučili baviti sportom, dobilo zlatnu medalju. Dodao je da su se naravno morali proglasiti i najbolji koji su primili posebne nagrade za svoje rezultate. Govoreći o prepunoj dvorani kazao je kako je to pokazuje da roditelji podržavaju svoju djecu i nije im bilo teško povući više stotina kilometara kako bi ih bodrili s tribina. “U subotu nije bilo gubitnika, rezultati su bili u drugom planu” zaključio je Vukoja. Točku na cijele gimnastičke priče u Nedelišću stavili su domaćini iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan koji su se još jednom dokazali kao izvrsni organizatori. Svi treneri uz veliku pomoć roditelj i djelatnika ATON-a pobrinuli su se da natjecanja idu kao po loju, a stvorili su i odličnu atmosferu. Svemu je pripomoglo prekrasno vrijeme pa su ATON, ali i njegova okolica bili mjesto nesvakidašnje pozitivne sportske priče. Primjer iz udžbenika kako djeci stvoriti potrebne uvjete za bavljenje sportom, omogućiti im zdravi život, te kako ih maknuti s ulice i udaljiti od pošasti moderne svakdnevice.

aton kup 2017 text 01   aton kup 2017 text 02

Rezultati VII. Aton kupa:

Zbog odlične slike iz Nedelišće, na poticaj roditelja i trenera iz svih hrvatskih klubova, odlučeno je sljedeće godine organizirati više takvih događaja diljem zemlje. Karlovac, Solin i Rijeka već su se iskazali interes, a finale bi bilo organizirano opet u ATON-u.
   

Sponzori kluba

O klubu

logo macan admin

Svojim kontinuiranim, upornim i kvalitetnim radom ovaj Klub stekao je status jednog od najuspješnijih Klubova u Republici Hrvatskoj što je u konačnici rezultiralo najvećim uspjesima hrvatske gimnastičke povijesti, koja, nažalost, od njezinog osamostaljivanja nije bila prisutna na međunarodnim natjecanjima i nije imala svoje predstavnike na Europskim i Svjetskim prvenstvima kao ni na Olimpijskim igrama.
U Klubu u ovom trenutku vježba preko 400 djece, s njima radi desetak trenera od kojih je šestero u stalnom radnom odnosu.

Naša lokacija

Gimnastički klub MZM
Tome Massaryka 24, Čakovec, HR-40 000
+385 (0)40 500 650
info@gimnastika-cakovec.hr
SGC Aton
Josipa Marčeca bb, Nedelišće, HR-40 305
+385 (0)40 821 990
info@sgc-aton.hr

Blic vijesti

23
Svi2018

Najmasovnije gimnastičko natjecanje u Hrvatskoj

Rekordnih 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjeluje na 8. Aton kupu

28
Svi2018

Volonteri u parku obilježili svjetski dan nepušenja

Peta ovogodišnja aktivnost "Volontera u parku" održana je danas u čakovečkom Perivoju Zrinski u samo...

27
Lip2018

Termini treninga tokom ljetnih praznika

Termini treninga za mjesec srpanj 2018.

30
Lip2018

Posljednje ovosezonsko natjecanje - Macan kup

200-tinjak članova GK MZ Macan sudjelovalo je danas na posljednjem ovosezonskom klubskom natjecanju.

Pozivamo Vas da se uključite u programe

Baby Gym

Namijenjen je bebama od rođenja pa do 15 mjeseci starosti.
Radi se o psiho-motoričkim vježbama koje pomažu razvoju djeteta.

Mala škola gimnastike

Dva treninga tjedno od 45 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“. Usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata.

Škola gimnastike

Gimnastička škola za dječake od 1. do 8. razreda osnovne škole. Dva treninga tjedno od 90 minuta održavaju se u gimnastičkoj dvorani „Macanov dom“.

Sportska igraonica

Dva treninga tjedno od 40 minuta održavaju se u sportsko – gimnastičkom centru „Aton“. Elemente gimnastike i atletike djeca rade uz pomoć roditelja.

Ukoliko imate pitanja možete se poslužiti ovim kontakt obrascem.

Nemojte ništa propustiti!
Prijavite se na naš newsletter